Cloud Computing

De "cloud" is een specifieke technologie waarbij u on-demand computervermogen aanspreekt. U kunt in enkele minuten servers toevoegen wanneer u deze nodig hebt en ze verwijderen als u ze niet nodig hebt. Dit opent voor u de deur naar bijna onbegrensde serverkracht.

Dus wanneer uw site een plotselinge toestroom aan bezoekers heeft, kunt u gemakkelijk meer servers toevoegen om aan die vraag te voldoen. En als het weer rustig wordt, haalt u weer wat capaciteit weg. Aangezien u alleen betaalt voor wat u gebruikt, vermijdt u ook de aanloopkosten van het traditionele computingmodel.

Hier vindt u onze korte introductie van cloudcomputing, met een uiteenzetting van de economische overeenkomsten met netstroom, het efficiënt gebruik van computerhardware, schaalbaarheid en de mogelijkheid om te focussen op wat belangrijk is binnen een bedrijf met behulp van cloudcomputing.

Lees meer over cloudcomputing.

Is de cloud er voor alle soorten bedrijven?

Ja, bedrijven van elke grootte, van starters tot grote multinationals, stappen over op de cloud. Ze vinden de cloud vooral perfect voor e-commerce frontend-webservers, informatierijke mediasites en bedrijfssites, maar ook voor SaaS-applicaties en als test/ontwikkelomgeving. Voor de cloud is de hemel het plafond.

Lees meer over de toekomst van cloudcomputing.

Wat zijn de voordelen van de cloud?

De belangrijkste redenen dat mensen overstappen op de cloud:

 • Schaalbaarheid: u krijgt de specifieke hoeveelheid computingvermogen die u nodig hebt en wanneer u die nodig hebt. In enkele minuten servers inschakelen en uitschakelen naargelang de behoefte.
 • Kostenbesparingen: dankzij het prijsmodel 'naar gebruik' van de cloud, betaalt u alleen voor wat u gebruikt1. Bovendien vermijdt u in de cloud de kosten van hardware, naast kosten voor onderhoud, software-upgrades, stroomverbruik en de mankracht op alles te beheren.
 • Betrouwbaarheid: aangezien de cloud kan worden opgeschaald om aan een plotselinge vraag te voldoen, helpt de cloud uw site online te blijven tijdens zelfs de grootste verkeerspieken. Dit helpt uw merk te beschermen en zorgt dat uw bedrijf altijd blijft draaien.
 • Zakelijke flexibiliteit: aangezien de cloud u kant-en-klare bronnen geeft en een prijsmodel op basis van gebruik, kunt u sneller, gemakkelijker en goedkoper verschillende online strategieën proberen.
 • Bedrijfsfocus:: wanneer u de cloud kiest, kunt u uw kapitaal en mensen inzetten voor de zaken die het meeste prioriteit genieten in plaats van op het onderhouden van uw IT-infrastructuur.

Ik heb gehoord dat er verschillende soorten clouds zijn. Welke zijn dat?

Er zijn twee soorten clouds: public clouds en private clouds. Bij een public cloud gebruikt u servers die met andere klanten worden gedeeld. Bij Private Cloud gebruikt u dedicated servers, servers die alleen door u gebruikt worden.

De public cloud biedt de meest economische oplossing, terwijl een private cloud de hoogste beveiligingsniveaus biedt. Bij Rackspace bieden wij zowel public als private clouds en zelfs een hybride combinatie van de twee. U kunt dus een systeem ontwerpen dat zowel de kosten drukt als de beveiliging verhoogt.

Lees meer over public cloud, private cloud en hybrid.

Hoe gebruiken andere bedrijven de cloud?

Ga naar deze whitepapers om het rechtstreeks van onze klanten te horen:

 • Mazda Cars USA
 • Domino’s Pizza
 • MedicAnimal.com

Is het lastig om mijn zaak over te brengen naar de cloud?

Dat hoeft niet. Hoe moeilijk (of gemakkelijk) die overgang is, hangt af van de planning van het project, de benadering door de cloudprovider van de migratie en de installatie en de soorten applicaties die u wilt migreren, naast de technologie waarover u al beschikt.

Lees meer over cloudcomputing-mythen.

Ik denk dat mijn bedrijf klaar is voor de cloud. Waar moet ik beginnen?

 • Begin met het bepalen welke mensen in uw bedrijf betrokken moeten zijn bij de migratie - van interne technische experts tot en met de belangrijkste stakeholders.
 • Selecteer een cloudhostingprovider die past bij uw wensen op het gebied van betrouwbaarheid, transparantie en verantwoordelijkheid. Kijk daarbij ook uit dat u niet vast komt te zitten in propriëtaire systemen waardoor u uiteindelijk nog meer gaat betalen.
 • Analyseer uw beveiligingsbeleid en dat van uw klanten om te bepalen welke gegevens een exclusieve infrastructuur (private cloud) nodig hebben en welke kunnen worden gehost op een gedeelde infrastructuur (public cloud)
 • Bepaal welke applicaties naar de cloud moeten worden gemigreerd en stel duidelijke en realistische tijdspaden en doelen vast voor het project.

Is het lastig om mijn zaak over te brengen naar de cloud?

Dat hoeft niet. Hoe moeilijk (of gemakkelijk) die overgang is, hangt af van de planning van het project, de benadering door de cloudprovider van de migratie en de installatie en de soorten applicaties die u wilt migreren, naast de technologie waarover u al beschikt.

Welke applicaties moet ik als eerste migreren?

Het is verstandig om eerst de minder "riskante" applicaties te migreren (d.w.z. applicaties die niet klantgericht zijn of essentieel voor uw bedrijf). U wilt mogelijk eerst de cloud testen met minder riskante of oudere applicaties die moeten worden vernieuwd. Hierdoor krijgt uw team de tijd om zich vertrouwd te maken met de cloudtechnologie alvorens uw kernapplicaties worden overgezet.

Daarnaast kunnen sommige applicaties gewoon meer 'cloud-ready' zijn dan andere, en daardoor goede kandidaten zijn voor de migratie.

Welke vragen moet ik stellen wanneer ik een cloudhostingbedrijf zoek?

 • Hoe lang biedt u al cloudservices aan?
  Rackspace is al actief in managed hosting sinds de start in 1998 in de VS en was in 2006 een van de eerste bedrijven in het opnemen en aanbieden van cloudtechnologie toen de term "Cloud Computing" nog niet eens bestond. Rackspace is erkend als leider in Gartner's Magic Quadrant voor Managed Hosting en Cloud Infrastructure als een Service. Bekijk het volledige rapport hier.
 • Welke soorten clouds biedt u aan?
  Rackspace biedt managed private clouds en public clouds aan maar ook een hybride vorm van beide. We bieden ook traditioneel beheerde, dedicated, single-server-hosting aan, wat ook in uw hybride oplossing kan worden opgenomen.
 • Biedt u 24x7x365 ondersteuning?
  Met Rackspace krijgt u 24x7x365 ondersteuning van een speciaal team van Rackers die uw sector door en door kennen en die net zoveel om uw bedrijf geven als u. We hebben het als merknaam Fanatical Support® gegeven en u zult dat nergens anders vinden.
 • Beschrijf uw service level agreement (SLA).
  De Rackspace SLA is leider in de branche. U hebt de zekerheid van een Cisco Powered Network en onze garantie van 100% netwerk-uptime.
 • Beschrijf de belangrijkste partnerschappen waardoor u als een leider wordt gekenmerkt.
  Rackspace is een Microsoft Gold Certified-hostingpartner en 3-voudig bekroond als Microsoft's hostingpartner van het jaar. We zijn een Red Hat Premier-hostingpartner en een MySQL Certified-hostingpartner.
 • Is uw cloudtechnologie een propriëtaire technologie?
  In juli 2010 startten Rackspace en NASA "OpenStack" - een open-source cloudbesturingssysteem gebaseerd op de technologieën achter Rackspace's Cloud Files en NASA's Nebula Cloud Servers. In 2012 migreerden wij onze public cloud naar OpenStack en de door ons aangeboden Rackspace private cloud was al op OpenStack™ gebouwd. Hierdoor krijgen onze klanten de flexibiliteit om een dedicated cloud in te zetten bij een Rackspace-datacenter, op hun eigen locatie bij hun eigen datacenter of bij een Equinix-datacenter van hun keuze.
 • Vraagt u een langdurig contract? Zijn er installatiekosten verbonden aan de inschrijving?
  Bij Rackspace zijn er geen langdurige contracten en geen aanmeldkosten.
 • Biedt u een mobiele app zodat ik mijn cloud onderweg kan beheren?
  Ja, met de Rackspace Cloud App voor iPhone®, iPad®, iPod Touch® en Android kunt u uw Cloud Servers en Cloud Files vanaf elke plek beheren. Meer informatie.

Meer bronnen

 • Whitepaper Overgaan op Opex om kosten te drukken.
  Een whitepaper waarin wordt gekeken naar de voordelen van het overgaan van een kapitaaluitgavenmodel naar een model van operationele uitgaven.

 • Video Cloudinnovatie.
  Een video die toont waar cloud klanten helpt te innoveren en waarom de cloud zo sterk is op bepaalde cruciale punten.

 • SlideShare Hybrid Rant.
  Een presentatie die uitlegt waarom hybride cloud (gebaseerd op open cloud) de beste keuze is voor de meeste bedrijven, met een duidelijke focus op de voordelen.

 • Infographic van cloud-enquête.
  Een infographic die de belangrijkste resultaten laat zien van een enquête over cloudvoordelen voor organisaties.

 • Whitepaper Aan de slag in de cloud.
  Een whitepaper waarin wordt uitgelegd hoe een bedrijf kan beginnen met een cloud-reis, met beheersing van het risico en de verzekering van ROI.